Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 13 juni 2014

Fjärilseffekten av Karin Alvtegen

En svår bilolycka sker med många skadade. Vi får sedan följa vad som hände innan olyckan sker.
5 månader tidigare.
 Bodil som är gift med Krister en lynnig och dominerande man, får beskedet att hon har en svår muskelsjukdom. Hon bryter sig då loss från sitt äktenskap och bara lämnar hemmet. Nu tänker hon göra det som hon vill, utan att behöva anpassa sig efter Krister. Det kan hon göra tack vare att hon ärvt en lägenhet, efter sin far som är hennes egen hemlighet. Det svåra är att berätta för sin dotter Viktoria som hon inte har en någon bra kontakt med.
Viktoria har sina egna problem. Tack vare sin snedvridna uppväxt har hon svårt att knyta några allvarliga relationer med en man. Den biologiska klockan tickar. Hon börjar gå på terapi.
Andreas en lycklig småbarns far får vara med om en riktigt otäck händelse som hotar hans liv, där blir han så rädd att han kissar ner sig. Barndomens plåga att bli kallad pissenisse  kommer i fatt honom. Andreas sjukskriver sig men säger inget till sin hustru och får psykiska problem.
Alla tre händelserna går tillbaka till deras barndom och de senare val de gör i livet. Alla tre har svårt att kommunicera  med andra.
Karin Alvtegen är skicklig på att beskriva dessa skeenden som vilar på en psykologisk grund. 4/5 poäng.

1 kommentar:

  1. Tack för ännu en bokrecension! Gillar Karin Alvtegen så detta får bli en bok jag lyssnar på snart.

    SvaraRadera