Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 27 januari 2015

Klingsor av Torgny Lindgren

Vi ska skriva en biografi om konstnären Klingsor. Vi börjar i hans barndomshem. Som ung hittade Klingsor ett snapsglas i skogen på en snedsågad stubbe. Glaset stod plant efter stubben men hade vridit sig upp mot himmelen. Klingsor tog glaset med sig hem och studerade det och hur han än ställde glaset lutade det.
Det var då Klingsor beslutande sig för att bli konstnär. Han började med korspondentkurs i teckning och senare med oljemålning. Klingsor får bra kontakt med sin handledare Fanny.
Det enda som han målar är glas, skålar, koppar och andra bruksföremål. Klingsor vill visa att det döda materialet inte var dött.
En studieresa till Paris och konstskolorna, gallerierna är ett måste, men han står bara utanför går aldrig in.  
Vilka är då Vi som ska skriva en biografi om Klingson, kanske någon som sett hans enda utställning som var i Avabäcks gamla skola.
3 / 5 poäng av mig.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera