Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 5 januari 2015

Skymningslandet av Marie Hermanson

Martina är en tjej i 20 årsåldern arbetande som timvikarie på hotell, dessutom har hon blivit bostadslös. Martina träffar en kompis Tessan som bjuder med henne till Glimmenäs där hon arbetar.
 Herrgårdens ägare är en åldrande kvinna Florence Wendman. Hennes sinnen har stannat på 40- talet när hon var ung och vacker.Florence anställer Martina som sin sekreterare för att hon har mycket korrespondens med UD och med sin älskade far som är diplomat i Kairo.
Senare tillkommer flera ungdomar som har svårt med arbetsmarknaden och boende. Alla finner sig väl tillrätta i sina 40-tals kläder som är ett krav.
Tant Florence som hon kallas har många fester, allt ska vara perfekt dukat med bordsplacering, för sedan länge avlidna personer. Lite som grevinnan och betjänten.
Leken övergår till blodigaste allvar när ett testamente hittats.
Av mig får boken 4 / 5 poäng.


2 kommentarer:

  1. Verkar vara en intressant bok! Kanske kan bli nästa ;)

    SvaraRadera
  2. Hej !
    En bladvändare ha en skön läs stund !

    SvaraRadera