Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 5 januari 2015

Skymningslandet av Marie Hermanson

Martina är en tjej i 20 årsåldern arbetande som timvikarie på hotell, dessutom har hon blivit bostadslös. Martina träffar en kompis Tessan som bjuder med henne till Glimmenäs där hon arbetar.
 Herrgårdens ägare är en åldrande kvinna Florence Wendman. Hennes sinnen har stannat på 40- talet när hon var ung och vacker.Florence anställer Martina som sin sekreterare för att hon har mycket korrespondens med UD och med sin älskade far som är diplomat i Kairo.
Senare tillkommer flera ungdomar som har svårt med arbetsmarknaden och boende. Alla finner sig väl tillrätta i sina 40-tals kläder som är ett krav.
Tant Florence som hon kallas har många fester, allt ska vara perfekt dukat med bordsplacering, för sedan länge avlidna personer. Lite som grevinnan och betjänten.
Leken övergår till blodigaste allvar när ett testamente hittats.
Av mig får boken 4 / 5 poäng.


3 kommentarer:

 1. Verkar vara en intressant bok! Kanske kan bli nästa ;)

  SvaraRadera
 2. Hej !
  En bladvändare ha en skön läs stund !

  SvaraRadera
 3. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

  Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

  Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

  SvaraRadera