Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 25 januari 2015

Sigrid av Johanne Hildebrandt

Det är på 900 - talet. Hövdingedottern Sigrid är bortlovad till kung Erik Svitjods för att säkra freden mellan götar och svear. Valhalls gudinna Freja  lovar Sigrid en son som ska rädda Norden från kristendomen. Sigrid föder tvillingar Estrid och Olof Skötkonung men innan bröllopet med Erik möter Sigrid Svend. Kärlek uppstår och de älskar med varandra. Svend har fostrats av jomsvikingarna men hans far är Harald Blåtand, som han hatar men söker upp för att bli erkänd.
Gudar vandra omkring bland folket, som bolar och krigar med yxor och svärd. Folkets nöje var att bevittna människor som dog.
En fantasy bok om hur det kunde vara på vikingatiden.
Det krävs nästan att man läst de föregående böcker för att kunna följa med och förstå alla seder och bruk. Vilket jag inte har gjort. Men jag ger den 3 /5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar