Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 28 maj 2015

Björndansen av Roslund & Thunberg

En familj bestående av pappa Ivan, mamma Britt-Marie och sönerna Leo, Felix och Vincent. Där styr den alkoholiserade Ivan som lär sina söner att alltid slå tillbaka, alltid hålla ihop samt aldrig ange någon i familjen.  Britt-Marie däremot misshandlats när något är fel. Hon försöker bryta sig loss. Vilket hon till slut lyckas med.
I vuxen ålder startar sönerna en hänsynslös liga tillsammans med Jasper en kamrat.
Tillsammans  rånar de allt från värdetransporter till banker. De utför rånen med militär prestation var och en har sin givna plats och varje rån ska genomföras som planerat sekund för sekund.. Flyktvägar är planerade och byten av stulna bilar. De genomför en mängd rån utan att lämna några spår efter sig. De börjar kallas Militärligan. Det är Leo äldsta sonen som står för planeringen. Men broderkärleken  är starkt och alla tar hand om varandra.
Polisen med John Broncks står maktlös de har inget på ligan vilket alla är ostraffade  och de lämnar inga spår. Vittnen lämnar olika uppgifter.
Broncks har inte något privatliv utan ägnar all sin tid till att utreda och vänta på att något misstag ska begås.
3 / 5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar