Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 6 maj 2015

Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem

Fabian Risk flyttar från Stockholm till sin barndomsstad Helsingborg. Med sig har han sin familj för att få en ny start i livet. Där ska han börja hos Helsingborgspolisen men först en lång semester, där familjen ska umgås. Men de hinner inte ens packa upp förrän Risk nya chef knackar på och vill ha hans hjälp.
En träslöjdslärare har blivit mördad och bredvid kroppen ligger ett foto av Risks klass på högstadiet, där är den mördades ansikte överkryssat.
Mordet på slöjdläraren följs av fler mord och alla med kopplingar till Riks gamla klass.
Han kan naturligtvis inte låta bli att dras in i utredningen. Skall hela klassen mördas ?
Tidigt riktats misstankar mot en elev som blivit mobbad. Att han ska ta hämnd nu i vuxen ålder både mot de som mobbade och de som tittade bort.
Hustrun tar dottern och åker tillbaka till Stockholm men sonen stannar hos fadern. Fast Teodor som sonen heter, träffar sällan sin far som är helt upptagen med att fånga den brutala mördaren.
En kriminalroman där en polis med privata problem jagar en seriemördare. Han mördar på ett minst sagt utstuderat sätt, noggrant beskrivna.
3 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar