Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 7 december 2015

Ofri av Gunilla Boethius

En passion från 70-talet som underrubrik.
Anna från Saltsjöbaden har avslutat sin journalistiska examen och får arbete på fackförbundets tidning Stenarbetaren. Där ska hon förändra värden.
På kärlekens område är hon novis. När hon möter Bengt före detta stenarbetare, som nu blivit vice ordförande, vaknar den hämmade Anna sexuellt.
Anna den högutbildade med en fader som är jurist och en överspänd mor och Bengt som har en 6- årig folkskoleutbildning som han har komplex för. Men Bengt är en viril man med kvinnotycke gärna kvinnor som är honom socialt överlägsen
På kurser och konferenser flödar spriten och det knullas runt något som Anna anammar.
Men Anna och Bengt hamnar ofta på kollisionskurs och Bengt gör henne illa.
Det är svårt för Anna att göra sig fri.
Boken får 3 / 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar