Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 19 juli 2016

En vacker dag lämnar jag honom av Maria Blomqvist

Jag väntade på att han skulle lämna mig eller den förbjudna tanken rent av dö. Då behövde inte jag ta steget att bryta upp från honom.
Maria Blomqvist berättar om när hon levde i ett samboförhållande med Erik.
Det var ett passionerat förhållande med åtrå och vänskap, de kompletterade varandra, hade stort umgänge. Innan våldet kom in i bilden. Erik skulle hela tiden bli bekräftad och Maria fick inte titta åt någon annan man. Då kom misshandeln, kränkningar och våldtäkter.
Maria var en stark kvinna med ett bra arbete och vänner, ändå stannade hon kvar.
Erik behärskade härskarteknik. Detta gjorde att hon tappade greppet om sig själv och sina barn. Antingen hade de det mycket bra eller hemsk dåligt särskilt när alkohol kom in i bilden. Efter varje misshandel tänkte Maria att nu får det vara slut, nu går jag. Ändå stannade hon och skyddade honom för vännerna.
Men en dag kom polisen Maria hade anmält Erik. Hon insåg att hon började bli som han.
Vännerna försvann. Anmäla en sådan trevlig karl.
Boken får 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar