Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 7 juli 2016

Skadad av Cathy Glass

Cathy Glass som egentligen heter något annat har varit fosterförälder i tjugo år och tagit emot femtio barn. Nu berättar hon den sanna historian om Jodie.
Jodie sju år kommer till Cathy efter att varit hos fem olika fosterföräldrar på fyra månader.
Cathy vet inte vad som är orsaken till flickans vredesutbrott och försenade utveckling. Jodie är aggressiv, sparkar och slåss, skär sig och helt oemottaglig för försök att tala med, dessutom drömmer hon mardrömmar.
Med stort tålamod får hon flickan att börja lita på henne och har hon en bra dag kan Jodie undslippa sig något av vad hon varit med om.
Familjen hon växte upp i bestod av mamma, pappa och två mindre syskon.
Jodie har varit uppväxt i vanvård och misär vilket borde upptäckts av socialarbetarna som varit inkopplade i familjen. Men så har inte gjorts.
En djupt rörande berättelse om en fostermors stora tålamod och kärlek. Som hjälpte ett skadat barn att kunna berätta vad hon varit med om och kunna få hjälp.
Boken får 3/4 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar