Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 1 juli 2016

Miniatyr Makaren av Jessie Burton

1686 gifter sig den artonåriga Petronella Qortman med den rika, dubbelt så gamla köpmannen Johannes Brandt.
Nu har hon kommit till hans hus som ligger i Amsterdams rikaste kvarter. Men han är inte hemma för att ta emot henne, istället möts hon av hans bitska syster.
Först senare kommer Johannes hem och verkar ganska ointresserad av henne. Men har med sig ett kabinettskåp som är en exakt kopia av deras hus som bröllopsgåva.
På bröllopsnatten väntar Nella, som hon kallas, förgäves på sin make.
Nella anlitar en miniatyr makare som gör pyttesmå skapelser för att inreda sitt nya hem. Men när de fantastiska miniatyrerna kommer är det kopior av husets möbler och det kommer flera än Nella beställt, b.la. av människorna i huset.
Nella börjar bli rädd, vem vet så mycket om deras liv. Särskilt som hon börjar förstå att där finns många hemligheter.
Boken beskriver livet i Amsterdam på 1600-talet bra och en del av karaktärerna, andra är det svårt att få grepp om.
Den får 4/5 poäng..
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar