Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 13 augusti 2016

Disclaimer av Renée Knight

En dag ligger det en bok på Catherines nattduksbord. När hon börjar läsa den upptäcker hon till sin fasa att den handlar om hennes själv. Namnen är ändrade men det går inte att ta miste på att det är henne boken handlar om. Till och med kläderna som beskrivs.
Hennes stora hemlighet som hände för tjugo år, som hon noggrant dolt för alla. Det finns bara två människor som vet och den andra är död.
Fruktansvärt vem kan veta allt detta om henne ? Det är så otäckt att Catherine inte kan sluta läsa. Hon sitter uppe om nätterna för att hennes man inget skall märka och undra vad hon läser.
Men boken slutar inte där, utan beskriver en fruktansvärd framtid. En beskrivning av sin egen död, som någon annan tänkt sig den.
Boken upptar hela hennes tid, arbetet kan hon inte sköta. Catherine förstår att hon måste försöka finna författaren, innan hela hennes värld faller sönder.
En psykologisk thriller fylld av oväntade vändningar.
Den får 4/5 poäng.

1 kommentar:

  1. Jag är så väldigt nyfiken på den här boken, den verkar ha alla ingredienser som jag vill ha :)

    SvaraRadera