Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 19 augusti 2016

Hjärtats innersta röst av Jan-Philipp Sendker

Julia Win är en framgångsrik advokat som arbetar på Manhattan.
Men hon känner sig allt mer sliten och undra om hon håller på att bli utbränd. Julia har börjat höra en röst som frågar obehagliga frågor som hon alltid försökt förtränga.
Hon bestämmer sig för att åka tillbaka till Burma, landet där hennes far föddes och där hon fann en halvbror.
I den burmanska by där hennes halvbror bor får hon höra om en kvinna NuNu som nyligen har gått bort.  Hennes själ har inte fått någon ro och att det är NuNus oroliga själ som Julia hör. NuNus son Thar Thar fördes bort av soldater, hon var tvungen att göra ett fruktansvärt val, inbördeskriget härjar och hon vill veta vad som hände med hennes son.
För att tysta rösten inom sig måste Julia försöka ta reda på vad som hände Thar Thar.
Boken handlar om inbördeskriget, sjukdom, kamratskap och kärlek. Att finna sin plats i livet.
Den får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar