Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 12 oktober 2016

Övergången av Michael Connelly

Harry Boch har tvingats att gå i pension, det blir långa dagar för den före detta kriminalaren. Han tänker att tiden ska gå genom att renovera sin gamla motorcykel .
Harry har en halvbror Mickey Haller som är försvarsadvokat. Han har en klient som han tror är oskyldig till ett sexualmord som han är häktad för. Mickey ber Harry att undersöka fallet men det tar emot för en kriminalare att gå över till att hjälpa en försvarare. Han som är van att ta fast brottslingar. Men han lovar att titta på fallet.
När han får se fotografiet på den misshandlade kvinnan, tänker Harry att är klienten oskyldig,  finns det en mördare där ute.
Snart hittar han små detaljer som inte fått någon uppföljningen av polisen. De verkar ha fått ett DNA och sedan är det klart,  mördaren är hittad.
Men det är frågor som inte fått något svar, så Harry letar vidare. Får Harry upp något spår ger han sig inte. Genom det är hans eget liv i fara.
Den får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar