Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 15 oktober 2016

Tre veckor av Birgitta Bergin

Tre veckor handlar om familjen Eriksson som består av Ulli, Peter och sönerna Pontus och Emil. Tre veckor där det händer otroligt mycket.
Det börjar med att Ulli får ett telefonsamtal på sitt arbete. Det är Peter som säger att han vill skiljas och flytta ut redan till kvällen. Ullis blir chockad hon trodde att de hade ett bra äktenskap. Vad handlar det om har Peter en älskarinna ?
På kvällen får hon veta att han är förälskad, har mött den stora passionen. Han har inte kunnat stå emot.
Ullis och tonårssönerna fylls av sorg och förtvivlan. Det är ilska, hat, kärlek och vanmakt.
Sedan fortsätter dagarna med den ena olyckan efter den andra. Lite för många för att vara trovärdig. Det är allt från att bli drogad till lite kidnappning.
Men den är underhållande och lättläst även om vissa ord upprepades väl mycket.
3/5 poäng från mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar