Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 11 november 2016

Flickorna i parken av Lisa Jewell

Claier och hennes två döttrar Grace och Pip har flyttat till en lägenhet efter en traumatiska händelse.
Bakom huset finns det en inbyggd park som alla hyreslägenheter har tillgång till. En trygg och säker plats i centrala London.
Alla barn i husen runt omkring håller till där. De känner varandra sedan de var små. Grace kommer in i gänget men Pip håller sig lite avvaktande.
En midsommar är det fest i parken, på kvällen är Claier med döttrar bjudna till en grannfamilj att grilla. Claier släpper loss för en gång skull och det blir lite för mycket vin.
Pip leder hem sin mor och stoppar henne i säng.
Men var är storasyster Grace endast 13 år. Pip ringer hennes mobil men får inget svar. Hon går då ut i parken för att leta.ingen har sett henne. Till slut hittar hon Grace i ett mörkt hörn av parken,  nedslagen, blodig och med nerdragna shorts och uppdradet linne.
Bra gestaltning av karaktärerna, spännande vad har hänt. Alla ser misstänksamt på varandra.
Jag ger 4/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar