Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 17 december 2016

Kaninjägaren av Lars Kepler

Joona  Linda intagen på Hall fängelse blir förd till ett möte med Säpo. Om han hjälper till att fånga en mördare blir  han villkorligt frigiven.
Utrikesministern har blivit mördad kan vara terrorister.
Joona och den tuffa  Sara från Säpo och hans tidigare kollega Anja blir hans medarbetare.
Men strax efter sker nästa mord, nu är det amerikanska biträdande försvarsministern,  på Sverigebesök.
Länken mellan morden visar sig vara en rå gruppvåldtäkt för 30 år sedan. Det var på en känd internatskola där förövarna kom undan.
Flera mord följer där alla var inblandade i våldtäkten
Namnet  kaninjägaren får mördaren av att under morden har han kaninöron på sig.
Den röda tråden är kändiskocken Rex Müller och hans son Sammy som inte har haft någon kontakt, men nu ska de vara tillsammans tre veckor.
Thriller av Lars Kepler innehåller som alltid rå, brutal spänning. Men de olika karaktärerna kunde vara bättre beskriven.
Jag ger den 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar