Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 26 december 2016

Mannen under trappan av Marie Hermanson

Fredrik och Paula är ett framgångsrikt par, de  hittar sitt drömhus på landet. De har två barn Fabian och Olivia.
Allt är perfekt för familjen, tills Fabian börjar knacka i trappan och säger att hans vän bor där.
En tidig morgon möter Fredrik en liten man som är svarthårig och otvättad i en stor smutsig T-shirt och joggingbyxor Mannen luktar fruktansvärt . Han påstår att han är deras hyresgäst och bor under trappan. Det positiva är att han lagar läckande kranar och dylikt om nätterna .
Fredrik vill inte ha någon hyresgäst utan gör allt för att bli av med honom. Fabian blir ledsen och Paula säger att han ska strunta i honom. Men Fredrik kan inte göra det, utan försöker på alla sätt bli av med mannen.
Samtidigt får Fredrik problem,  han kan inte släppa hyresgästen. Det går ut över hans arbete och hans hustru börjar dra sig undan honom.
Först tycker jag att boken är lite långtråkig med allt det perfekta,  men mot slutet när jag börjar inse vart den är på väg blir den bättre.
Boken får 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar