Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 1 december 2016

När musiken tystnar av Peter Robinson

Alan Banks har nu blivit polisintendent och tar motvilligt ett fall om en våldtäkt som hände 1967. En poet nu i 60-åldern har anmält en känd skådespelare och sångare att hon  blev våldtagen som minderårig flicka. Det har dessutom kommit in flera anmälningar från andra distrikt mot honom.
Annie Cabbot och hennes kollega Getty har samtidigt fått en utredning om en flicka också hon minderårig, som blivit utsatt för gruppvåldtäkt. Avslängd på en ödslig väg naken och svårt medtagen men vid liv. När hon försöker ta sig till en gård för att få hjälp kommer en annan bil och den föraren mörda henne.
Som alltid tar Robinson upp samhällsproblem och referera till gammal rockmusik.
Jag tycker dock att boken inte skulle förlora på att kortas ner. Det är bra karaktärer och miljöbeskrivningar men behövde inte skrivas om vilka böcker och musik som står i precis allas bokhyllor eller hur många pinnstolar som det finns.
Den får 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar