Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 14 mars 2017

Dagbok från ditt försvinnande av Malin Lagerlöf

Filmregissören Daniel Lind Lagerlöf åkte till Västkusten en dag i oktober, för att leta miljöer till en inspelning. Han föll troligen från en klippa och drunknade. Men hittades aldrig.
Han lämnade Malin och tre barn efter sig den yngsta bara tre månader.
Dagboken om ditt försvinnande har Malin nu skrivit berättelsen om tiden därefter.
Första tiden är splittrad  med  tabletter och kristeam, vänner som ställer upp och tar hand om barnen., laga mat och pratar.  De  kommer efter ett rullande schema minst två månader.
Det följer sedan tillbakablickar under deras 25 år tillsammans. När de träffades, förlovade sig, letade efter hus och deras resor.
Hur hon som ung änka ska klara av livet, ta alla beslut och ge barnen ett bra liv.
Till en smärtsam genomgång av deras gemensamma liv.
Efter att tiden går tycker hon att en del dagar går rätt bra, kan till och med skratta ,   för att sedan plötsligt börjar gråta.
Det är en berättelse om kärlek och saknad och hur man klarar att gå vidare i livet.
Jag ger den 3/5 poäng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar