Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 22 mars 2017

Våra bästa år av Hilary Boyd

Efter nästan fyrtio års äktenskap ser Joanna fram emot livet när hennes man Lawrence går i pension. Själv arbetar Jo som hon kallas hemifrån. De har ett bra liv tillsammans, två vuxna utflugna barn.
Men efter Lawrences avskedsfest från universitetet får hon sitt livs chock.
Lawrence berättar att han blivit kär och tänker lämna henne. Han lämnar Jo för en kollega, vän till de båda två, Arkadij en man.
Jo bråkar inte utan fortsätter sitt liv som förut. Hennes väninna Donna tycker att hon ska kämpa, men är han kär i en annan vill hon inte ha honom, säger Jo.
Men så är det ekonomin, för att kunna bo kvar i huset tar hon en hyresgäst Travis. De attraheras av varandra fast han är jämngammal med hennes son.
Sonen och även dottern som också har problem i sina förhållanden.
Ganska förutsägbar, lättläst roman om äldre kvinnors kärlek. Den lämnar inte något bestående minne efter sig
Jag ger den 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar