Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 25 mars 2017

En kvinna i blått av Elly Griffiths

Handlingen utspelar sig i en gammal vallfärdsort Walsingham dit pilgrimmer gick för att hedra jungfru Maria.
Där är Ruth Galloway vän Cathbad husvakt. När han tittar ut genom fönstret en natt, ser han en kvinna som ser ut som jungfrun på kyrkogården. Han tar det som en uppenbarelse av jungfru Maria.
Men på morgonen hittas en kvinna i ett dike klädd i en blå morgonrock.
Poliskommisarie Nelson kommer med sitt team och upptäcker att kvinnan är mycket lik hans fru. Det visar sig att kvinnan är fotomodell och  inskriven på en drogklinik i närheten.
Jakten efter mördaren börjar.
Samtidigt tar en gammal vän som är präst kontakt med Ruth Galloway . Väninnan skall komma till Walsingham på en kurs. Då vill hon visa några hatbrev som hon har fått för Ruth. Hon har hört att Ruth samarbetar med polisen ibland men vill inte gå till dem. Breven innehåller inte bara hot mot henne,  utan personligt om kommissarie Nelson och kopplingar till orten Walsingham. De har också den slående texten en kvinna klädd i blått gråtande över världen.
Ruth som är ateist har aldrig varit i Walsinghamn men reser nu dit,  till både mordet och det årliga påskspelet om Jesus död.
Deckaren handlar inte bara om mordet utan om de inblandades privatliv. En del keltisk historia.
Jag ger 3/5 poäng


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar