Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 25 maj 2017

Mogen vild och galen av Cecilia Hultberg

Solveig  och Karin är  väninnor och pensionärer de lever ett ganska tråkigt liv. Solveig som är ensamstående med en vuxen dotter och Karin gift med Gustav som är på ett demensboende, har   barn och barnbarn.
Men nu har Solveig tröttnat, med ålderns rätt tänker hon sätta lite fart på tillvaron.
Hon skall börja med att fira julen utomlands men vill inte resa ensam. Karin vill inte följa med,  resa ifrån barn och barnbarn.
De bestämmer att bäst reskamrat vore en man, men vem ?
Så följer en massa dejter så att Solveig hinner lära känna mannen innan resan.
Karin hjälper till efter bästa förmåga.
Hon har också fått problem, efter en omorganisation på demensboendet är det något som inte stämmer. Oron växer.
Plötsligt sätts  vänninornas vänskap på prov. Hur går det nu med promenader och alla fikastunder, allt roligt som de skulle göra.
En underhållningsroman.
Jag ger 2,5/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar