Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 12 juni 2017

Vid foten av Montmartre av Britta Röstlund

Vid en liten speceriaffär på Boulevard des Batignolles i Paris sitter Mancebo på sin pall och väntar på kunder. Samtidigt studerar han gatulivet.
En kväll knackar det på dörren, en kvinna stod utanför och hon erbjuder honom ett jobb.
Han påtalar att han har arbete, det är just därför svarar kvinnan. Hon vill att han spionerar på hennes man som bor tvärs över Boulevarden. Ingen tänker på det där han sitter på sin pall. Som detektiv är det mycket mer som han upptäcker.
Samtidigt kontaktats en frilansjournalist på ett café inte långt därifrån.
En man kommer in och frågar om hon väntar på monsieur Bellivier. Någonting får henne att svara ja.
Hon erbjuds också ett arbete, eftersom hon är på jakt efter ett nytt uppdrag följer hon med mannen. De går till en välkänd skyskrapa, hon får ett passerkort och de tar hissen högst upp. Där uppe skall hon sitta och förmedla mail som kommer och får bra betalt. Detta under en begränsad tid.
Som journalist börjar hon naturligtvis undersöka vad det handlar om. Mailen ger henne ingen ledtråd. Varje dag när hon går hem får hon dessutom en bukett blommor.
Det bästa med romanen är intrigen och hur det påverkar människor.
Jag ger 4/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar