Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 21 juni 2017

Carolines pris av Peter Barlach

Caroline har nu startar en krog som hon döpt till Anstalten efter att suttit 8 månader i fängelse. Allt går bra efter alla intervjuer strömmar folk dit. Hon får råd att anställa en städfirma som drivs av llham städ ab. Allt såg okej ut när hon kollade upp firman.
En dag hittar hon en städerska som sitter och gråter. Caroline får då veta att Zulfyia   får arbeta under slavliknande förhållanden. Större delen av det hon tjänar får hon betala av på en skuld för flykten till Sverige.
Caroline som den godhjärtade kvinna hon är,  anställer Zulfyia själv. Men det ses inte med blida ögon av llham. Han vill ha betalt för resten av Zulfyias skuld.
Men Caroline vägrar.
En dag får hon ett paket och när hon öppnade förstår Caroline, att hon åter igen kan få betala ett högt pris.
Den fjärde fristående delen om Caroline.
Jag ger 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar