Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 5 juli 2017

Pappan av Stefan Einhorn

På en hotellbar i Stockholm sitter författaren  Stefan Einhorn. Han försöker skriva en roman, men har drabbats av skrivkramp.
Då kommer det en för honom främmande man och slår sig ner vid hans bord. Mannen vet vem Stefan är och verkar känna till vem  hans pappa var. Han kommer också med ett förslag att boken skall handla om förhållandet mellan Stefan och hans far.
Men Stefan känner att han inte kan lämna ut sin pappa så.
Mötet med mannen leder till en vänskap dem emellan. Det visar sig att han är en psykolog och de har många samtal om det svåra förhållandet till sin egen pappa.
Mötet med mannen visar sig kanske inte var någon slump, Stefan får veta mycket  av mannen, som får honom att omvärdera det han tidigare trott om sin familj.
Romanen är en blandning mellan fantasi och verklighet. Om den svåra relationen mellan far och son, vad man ska berätta om dem som inte längre finns kvar. De som inte längre kan förklara sig.
Jag ger den 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar