Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 1 juli 2017

Teodlarens hustru av Dianah Jefferies

Gwendolyn Hooper hade  träffat Laurence i  London och blivit förälskad. Hals  över huvud hade de gift sig och nu var hon på väg till honom i Ceylon.
Men mannen som tar emot henne är inte alls samma man som hon förälskade sig i.
Laurence är grubblande och distanserad och har fullt upp med teodlingen, han har inte alls någon tid för sin unga hustru.
Inte förstår Gwen vad tjänarna säger, utan får själv utforska huset och omgivningen.
När Laurence varit borta i ett ärende har han med sig en kvinna hem, som han presenterar som sin yngre syster  Werity.
Gwen och Werity kommer inte alls överens, Werity vill bestämma över det som händer i huset.
Laurence som varit gift förut vill inte prata om förra äktenskapet, han berättar bara att hustrun var sjuk och dog.
Men  Gwen hittar en överväxt liten grav och bakom en låst dörr, en kista full med barnkläder, samt en gulnande bröllopsklänning undrar hon vad som har hänt.
Snart blir Gwen gravid, men lyckan förbyttes till förtvivlan, när hon efter förlossningen tvingades ta ett beslut som för alltid förändrade hennes liv.
Boken har bra beskrivning av både karaktärerna och miljön.
Den får 4/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar