Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 24 juli 2017

Sov du lilla videung av Cilla & Rolf Börjlind

Flyktingar strömmade in på centralen i Stockholm, där rådde fullt kaos. Personal och volontärer gjorde sitt bästa, men sedan fanns det andra som erbjöd ett annat alternativ.
En natt snubblar den drogberoende, hemlösa Muriel över en gråtande flicka mitt i Stockholm city. Flickan heter Folami och har flytt från Nigeria på egen hand.
Muriel tar med flickan till sin tillfälliga bostad.
Men efter en otäck incident av en våldsam granne,  vågar de inte stanna där. Muriel söker hjälp av Tom Stilton f.d. polis och uteliggare. Men som nu återgått som polis.
En pojke hittas nedgrävd i Småland med halsen avskuren.
Mette Olsäters team med Olivia Rönning tar sig dit för att utreda fallet. I närheten av fyndplatsen hittas en kniv med en inskription på rumänska, som tyder på att pojken fallit offer för en rumänsk kriminell organisation.
Stilton skickas tillsammans med Olivia till Bukarest för att ta reda på mer om pojken och hans mördare. Det visar sig att mordet har förgreningar till kloakerna i Bukarest. Snart är deras egna liv i fara.
Fler barn hittas mördade, men boken fokusera inte så mycket på morden utan på utredning av dem.
Sov du lilla videung tar upp ett akutuell samhällsproblem och samhällsengagemang. Den är spännande och har bra beskrivena karaktärer.
Jag ger 4/5 poäng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar