Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 26 augusti 2017

Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George

Monsieur Jean Perdu har ett litterärt flytande apotek på en pråm,  belägen på floden Seine i Paris.
Han ordinerar romaner i stället för medicin. Genom att lyssna på kunderna vad som är på tok, använder Perdu sin intuition för att sälja rätt bok, som läsaren behöver.
Även om det inte är den boken kunden önskar. En del böcker säljer han inte,  om han tycker den är olämplig för den kunden.
Men sitt eget hjärta kan han inte kurera. Perdu blev övergiven för 21 års sedan av en kvinna,  som bara lämnat ett brev efter sig när han sov. Ett brev som han aldrig förmått sig att öppna.
Så en sommar när han äntligen läser brevet, lättar han ankar och ger sig iväg på en äventyrlig resa genom Frankrikes floder genom Provence.
Med sig har han sina två katter, en ung författare med skrivkramp och en italiensk kärlekstörstande kock som älskar mat.
Den är vackert skriven, om en stark kärlek och förlust, den  beskriver god mat och har en detaljerad miljö.
Den får 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar