Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 1 augusti 2017

Hustrun av Meg Wolizers

På ett flygplan på väg till Helsingfors från N. Y. sitter Joan med sin make författaren  Joe Castelman  som ska ta emot ett prestigefullt litterärt pris.
Det är då hon bestämmer sig för att skiljas. Efter 40 år där hon har försakat sitt eget skrivande, sina tre barn, sitt liv,  för denna uppplåsta självupptagen man. Han är dessutom  notoriskt otrogen, just nu är det flygvärdinnan som han flörta med.
Joan berättar sedan om deras liv från att de träffades på en litteär skrivarkurs, Joe som  lärare på det college där hon var elev. Detta gick naturligtvis inte för sig, utan Joe fick sluta och måste nu försörja sig på att själv skriva.
Han skriver en roman "Valnöten"  som gör stor succé. Han blir berömd, reser runt och gör uppläsningar.
Varför hade hon stått ut så länge? Men hon var blyg, lojal och rädd för att inte klara sig själv och barnen, därför förblev hon passiv.
Hustrun är skriven för alla kvinnor som får stå vid sidan om sina män, när de gör sin karriär. Denna på det kulturella planet.
Skriven med en lätt humor med bra miljöbeskrivning och karaktärer. Jag kan se Joe Castelman framför mig.
Den får 4/5 poäng.

1 kommentar:

  1. Jag gillade också den boken! Fint skriven och som du säger man kunde verkligen se gubben Castelman framför sig :)

    SvaraRadera