Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 12 augusti 2017

Mitt ( inte så ) perfekta liv av Sophie Kinsella

Enligt Instagram lever Katie Brenner ett perfekt liv. Hon jobbar på ett pr-företag,  bor i en tjusig lägenhet och lever ett glamoröst liv.
I själva verket bor hon i ett litet rum,  har ingen garderob utan kläderna i en hängmatta. Det är lång väg att pendla till sitt arbete,  visserligen arbetar hon  på ett pr-företag men som assistent,  med ett tråkigt rutinarbete.
Men hon väntar bara på rätt tillfälle för att visa vad hon kan för sin chef. Demeter som chefen heter lever just ett sådant liv som Katie önskar sig.
Men så en dag får Katie istället sparken. Efter att sökt massor av arbete inser Katie att hon måste återvända hem.
Hennes pappa har precis kommit på att han ska starta en lyx- camping. Så hon bestämmer sig för att hjälpa honom. Katie har ju pr-sinne och känner till stressad stadsmänniskor. Campingen gör succé och Katie börjar trivas med livet igen.
Då får de en bokning av Demeter hennes f.d. chef.
En romantisk och komisk bok om att vara sig själv och att inte döma människor för snabbt. Bra beskrivning av karaktärerna.
Jag ger 3+/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar