Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 20 oktober 2017

Hilma av Anna Laestadius Larsson

En roman om gåtan Hilma af Klint.
Sekelskiftet 1900  industrialismen tränger ihop människor i städerna. Tro och vetenskap byts med varandra och arbetarens och kvinnornas kamp för lika rättigheter, ska snart förändra vår världsuppfattning.
I denna tid lever Hilma af Klint.
Som femåring råkar Hilma ut för en olycka och allt blir svart. Då ser hon en flicka som vädjar till henne att stanna. Efter det började hon ha syner.
Som tjugoåring lyckades hon att övertala föräldrarna att få studera på konstakademin.
Hilma trodde också på spiritism och gick senare med i en kvinnogrupp där de talade med andar.
Hilmas hjälpande hand att utveckla sin konst hette Gidro och var en ande. Hon målade som ingen annan gjorde på den tiden. Hilma vågade heller inte visa upp sin konst utan höll den gömd i en gammal ateljé.
En roman om att följa sin inre röst, att försöka göra det omöjliga.
Den får 2 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar