Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 29 oktober 2017

Aldrig ensam av Charlie Eriksson

Charlie Eriksson bildade "aldrig ensam" för att få människor att våga tala om psykisk ohälsa. Här berättar han sin egen historia. En psykolog talar också om olika diagnoser på ett begripligt sätt.
Charlie var 22 år och studerade på en högskola, hade bra betyg, kompisar och många planer för framtiden.
En vanlig kväll när han var ute med kompisar, starkcider hemma och partypåse med vodka, kände han att det blivit lite för mycket att dricka. Han gick ut för att få lite luft. Då fick han sin första panikattack.
Charlie trodde att han skulle dö. I sin starka ångest tar han en överdos med medicin.
Det är början på Charlie egen historia. Han berättar om depression, ångest, medpatienter och medicinering. Han vill bryta tabun och att alla ska våga prata om psykisk ohälsa. Att man ska våga söka vård istället för att ta livet av sig.
Boken vänder sig till unga vuxna men som anhörig kan man lära sig om olika symtom. Vad man ska vara uppmärksam på.
Många drabbats av psykisk ohälsa någon gång i livet.
Jag ger boken 4 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar