Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 8 januari 2018

Bara ett barn av Malin Persson Giolito

Alex Andersson 7 år är ett väldigt bråkigt barn. I skolan kastar han saker och säger Alex  något så svär han, ofta somnar han. En dag när fröken Karin tar tag i hans armar för att lugna honom  skriker Alex.
Då upptäcker Karin att någon har bränt honom och att han har fullt med blåmärken. Karin och skolsköterskan anmälde händelsen till socialen.
Alex har trillat genom alla skyddsnät.
Alex tvångsomhändetas och polisen startar en utredning om vem som gjorde Alex så illa. Alex får också en advokat Sophia Weber som ska ta tillvara hans intresse.
Socialens utredning efter samtal med modern visar att det är fadern som misshandlar Alex efter att använt alkohol. När pappan är utslängd och mamman är samarbetsvillig,  får Alex efter en tid komma hem över helgen, vilket visar sig vara förödande.
Karaktärerna och miljöer kunde varit bättre beskrivna. Ämnet däremot visar hur rättsväsendet inte alltid fungerar.
Jag ger den 2/ 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar