Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 19 januari 2018

Ensamma tillsammans av Jörgen Löwenfeldt

Johan har tagit en examen i statsvetenskap,  men det känns inte rätt för honom.
Han flyttar hem till föräldrarna och lever ett bekvämt men tråkigt liv.
Dagarna tillbringar Johan på nätet, har sina vänner där. Vänner han aldrig har träffat. På nätterna spelar han poker och gör sig ekonomiskt oberoende.
Till slut inser Johan att han måste göra något åt sitt liv. Han köper en flott lägenhet i  Stockholm. Där sitter han vid datorn och till slut börjar han rita en stad och människor i genomskärning på den dyrbara väggen.  Han börjar lägga ut sin konst  på nätet. I en fåfäng önskan om att få flera likes.
Johan söker in på psykologprogrammet på Karolinska och där träffar han den mystiska Eva.
Eva vill inte berätta något om sitt liv utan tycker att de ska vara "blanka".
De träffas alltid i hans lägenhet eller är ute och promenera.
Men så en dag har Eva försvunnit. När Johan  börjar söka efter henne,  upptäcker han att inget av den bild han hade av Eva stämmer.
Det är en analytisk bok om tillvaron, kontakten mellan  människor som träffas genom media,  känslor släpps inte fram och människorna talar inte till mig.
Jag ger den 2/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar