Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 19 maj 2018

Bara du av Ninni Schulman

Iris ska på barndop och är ute i sista stund. När hon kommer ner till bilen upptäcker hon att bilen har punktering. Arg sparkar hon på däcket.
Då kommer en joggare, en snygg bredaxlad man och erbjuder hjälp. Iris tycker att hon känner igen honom, det visar sig att det är spärrvakten vid tunnelbanan.
Som tack bjuder Iris, Pål som han heter på middag. Kärlek uppstår han verkar vara den perfekta mannen. Lyckan är fullständig för båda två.
Snart har Iris flyttat hem till Pål som har en villa. Han är änkling sedan tre år.
Pål vet alltid vad hon behöver och pysslar om henne, de har underbar sex och han lagar nästan all mat, t.o.m.  matlådor till henne. Hon jobbar som formgivare.
De blir som uppslukad av varandra, vännerna börjar undrar om det inte gått lite för fort. När Iris bestämt något tillsammans med dem är hon nästan alltid sjuk.
Iris svarar att allt är underbart,  men det är det inte.
I själva verket är det på väg mot en katastrof.
En spänningsroman med hög igenkänningsfaktor, om kärlek, beroende, ensamhet och besatthet
Jag ger den 3 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar