Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 10 maj 2018

Framtidskontraktet av Anna Tägtström Visconti

Tre väninnor har en minisemester tillsammans.
Louise är ensamstående mamma och känner sig utsliten. Det är lämning och hämtning av barnen sen vill hon umgås lite med dem. Mat och tvätta, varje minut är inrutad,  om inte allt gick på rutin skulle det inte gå. Pappan är frånvarande.
Maria vill göra karriär hon känner att hon har mycket mer att ge på arbetet.
Linda vill bli klar med skilsmässan, fast den gått igenom här i Sverige måste den göra det i Italien också. Hon har varit gift med en italienare och gifte sig där. Han vägrar att flytta från Lindas hus.
Dessutom misshandlar han henne både psykisk och fysiskt, nu har han även börjat trackasera barnen.
Linda får ingen hjälp av samhället och vännerna har svårt att förstå.
Louise, Maria och Linda bestämmer sig för att skriva ett framtidskontrakt, hur de vill att deras liv ska ha förändrats om tre år.
Kontraktet ger dem ny energi, fast de inte riktigt kan tro på att det ska hända.
Vi får följa de tre hur de börja jobba med att förverkliga sina mål.
Louise mer egentid, Maria ett nytt arbete och kanske en sexig man och Linda att bli fri från sin man och att barnen ska växa upp till trygga barn.
Jag ger den 2 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar