Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 11 augusti 2018

Du lever i mig av Kajsa Grytt

Peters  pappa är död och han håller på att städa ur lägenheten. Nu har han bara förrådet kvar, men när han kommer ner upptäcker Peter att det är tomt så när som en låst byrå. När han får upp byrån väller det ut en massa brev som är från hans mamma. Hon lämnade Peter och fadern när Peter var 3 år. Hon har varit tabu att prata om under hela hans uppväxt. Veronica som hon heter hade åkt till New York och inte kommit tillbaka. De dög inte åt henne.
Peter börjar att läsa men blir upprörd och känner att han inte klarar av det. Han går till en bar och dricker för mycket. Så träffar han Sara som konstigt nog följer med honom hem. Peter har annars svårt med relationer till  kvinnor.
Nästa dag fortsätter Peter att läsa breven det är mycket känslor som kommer upp. Veronica skriver att hon älskar och saknar honom, hon vill att han ska komma till henne. Men varför kommer hon inte hem till honom, hur kan hon bara lämna sitt barn?
När Peter har läst alla brev och kunnat tänka på allt som stod,  övertala Sara honom att åka till Veronica. Att träffa sin mamma och inte gå och tänka på hur hon är. Är det för hemskt är det bara att åka hem. I alla brev har Veronica skrivit ner sin adress så Peter vet att nu bor hon i New Orleans.
Du lever i mig är en roman om känslor, tomhet, förlust och frihet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar