Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 27 augusti 2018

Eldsystrar av Susanne Boll

Vera Lilja är psykolog som bär på en tung hemlighet. Uppväxt i Motala men bor numera i Stockholm. Där har hon också en särbo och det fungerar bra med honom.
I sin ungdom förlorade hon sina föräldrar i en brand och hennes syster blev skadad.
Vera har känt en enorm skuld till detta, som den överlevande och oskadda.
Nu försöker hon hjäpa andra på sin mottagning. Länge har Vera haft en patient Ayana. Det de har gemensamt är att både har börjat få hotbrev.
Vera känner sig också iakttagen när hon är ute.
Så försvinner Ayana och Vera känner en stark oro, som inte är obefogad.
Vera försöker finna henne och utsätter sig själv för fara.
Författaren beskriver personerna på ett fint sätt, de blir levande. Hon får också med kvinnoövergrepp, rasism, stalking  och hotbilder men också vänskap och kärlek.
Jag ger den 3 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar