Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 4 januari 2021

Den onda syster av Karen Dionne

 Rachel har varit på en psykiatrisk  klinik i femton år  Hon har själv skrivit in sig sedan hon tror att hon skjutit sina föräldrar.  

Rachel lider av minnesförlust och kommer bara ihåg fragment av vad som hände.  

När hon blir intervjuad av en journalist råkar Rachel få se en polisrapport. Där står att det omöjligt kan vara hon som har skjutit, med geväret som dödade föräldrarna. 

Rachel skriver ut sig och beger sig till föräldrahemmet där hennes syster och moster fortfarande bor. Det ligger i otillgänglig skog i Michigan. Rachel vill se om hon kan minnas något av vad som hände. 

Rachel blir inte särskilt välkommen när hon kommer till barndomshemmet. 

Ganska snart upptäcker hon att det är flera som har dött i systerns närhet.  

Boken varvas mellan dåtid om mamma Jenny och nutid om Rachel. 

Historien är fylld av onska och hur långt en mor går för att rädda sitt barn. 

Mycket naturskildringar om att växa upp i samklang med naturen. 

Jag ger den 3 / 5 poäng.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar