Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 14 januari 2021

Utnyttjad såld och våldtagen av Paulina Bengtsson

 Paulina var 22 år när hon träffade en trevlig man på nätet. 

De pratade med varandra och chattade och han verkade vara den rätta för henne. Han var visserligen äldre än hon var. 

De bestämde för att träffas. Men redan första dejten blev en katastrof. Han våldtog Paulina och tog henne till en annan man som gjorde detsamma.  

Paulina blev chockad och kunde inte förstå vad som hände. 

Mannen visade sig vara en manipulativ psykopat. Han fick Paulina i sitt våld och isolerade henne från familj och vänner. 

Han tog med henne till olika hotellrum och sålde henne till olika män som fick göra vad de ville. Ibland många på en gång. Spelade in porrfilm  som han lade ut på nätet. 

Paulina befann sig i en värld av skräck och våld. Hon som trodde hon var stark och trygg. Hon funderade på att ta livet av sig. 

Då märkte Paulina att hon var gravid med sin förövare.  

Det gjorde henne starkare och med hjälp av sin ex- pojkvän lyckades hon fly., efter fyra månader. Det tog lång tid innan hon kunde prata om det som hände  med någon. Paulina skämdes så.

Efter några jobbiga år anmälde Paulina mannen och efter att en annan kvinna också gjorde det. Han blev fälld till 14 års fängelse. Nu är han ute. 

Nu mår Paulina bra tack vare sin dotter. 

 Paulina har nu hjälpt tusentals kvinnor och män  genom att hon startade en förening Novahuset 

Detta är en självbiografi. Den är väldigt självutlämnande. Hon drömmer om en värld fri från sexuellt våld. 

Jag ger den 4 / 5 poäng 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar