Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 23 januari 2021

En enda natt av Simona Arhnsted

 Natalia De la Grip har alltid gått sin egen väg. Född i överklassen och förväntas bara att intressera sig för mode och inredning. Men hon är en finanskvinna som arbetar hårt på för att få en plats i faderns styrelse. Visa sin förmåga och vinna faderns gillande. 

David Hammar är en uppkoppling från arbetarklassen. Han har arbetat hårt och är nu en rik riskkapitalist.  David är lika beundrad som avskydd. 

På grund av händelser i barndomen är han ute efter hämnd på familjen De la Grip.

Det har varit drivkraften för honom i sitt arbete att bli förmögen. 

När David bjuder ut Natalia på lunch en dag är det för att se om han kan komma åt familjen genom henne. 

Natalia undrar över inbjudan hon vet att både fadern och hennes bror  avskyr David. 

Natalia går dit nyfiken och vaksam. 

Lunchen blir ovanligt trevlig och de dras till varandra. Attraktionen mellan varandra slutar med vad de tänker vara en enda natt. 

De är ju fienden så det kan aldrig bli något dem emellan. 

Bra karaktärer och mycket kärlek. Vad författaren tycker om överklassen. 

Jag ger den 4 / 5 poäng 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar