Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 20 maj 2012

En ovanligt torr sommar av Peter Robinson

Klarar du att ta dig igenom de första tunga 50 sidorna så kommer du upptäcka att du har fått tag i en riktigt bra bok. Det är två parallella historier som du får följa, den ena i nutid och den andra på 1940-talet kring Hobb´s End i England. Du lär känna Alan Banks, överkommissarie och Annie Cobot, kriminalinspektör, som tillsammans får i uppdrag att identifiera det skelett som upptäcks, då det vatten som tidigare täckt byn Hobb´s End torkar upp. Ganska snart upptäcker de att de har med ett mordfall att göra och att det slår gnistor dem emellan.

Den andra historien handlar om människor i Hobb´s End i ett krigens England med mörkläggningsgardiner, ransoneringskuponger, nära vänskap och kärlek. Gwen berättar på ett målande sätt om livet där och driver handlingen framåt. Nyfiket frågar du dig när skedde mordet och av vem? Upplösningen är oväntad och nöjd slår jag igen boken. Den artade sig verkligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar