Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 7 september 2014

Sagas bok av Elsie Johansson

Saga Modig, en framgångsrik journalist, har varit på hennes mors begravning. Nu är hon kallad till bouppteckningen men vill inte alls fara. Men som bekant är besluta en sak och hålla det en annan. Så Saga reser till sitt gamla hem och träffar sina syskon som hon knappt känner och får möta deras avundsjuka. Saga är sladdbarnet och syskonen mycket äldre. I Sagas fall är det också så, att hon skickades till en nästan blind doktorinna som sällskap vid 13 års ålder. Detta förde henne in i en helt ny miljö och hon får lära sig en helt annan livsstil. Genom hennes arv efter doktorinnan får hon det gott ställt.

Inte är det mycket att dela på efter modern död och Saga vill inget ha. Men hon får en gammal skokartong där det står Sagas leksaker på. I moderns spegel som hon använt som hemsömmerska får Saga se sig själv i tre åldrar. Som barn, tonåring och nu i 40- års åldern. Samtliga kräver att Saga ska ta reda på sanningen. Saga frågar sig vem hon är, var hon kommer ifrån, vad hände i familjen där allt var tyst och inget skulle pratas om. Saga beslutar sig för att ta tjänstledig för att få reda på vem hon är och vart är hon på väg. Så börjar hon sin inre resa. Saga ger sig iväg för att söka upp alla viktiga personer som ännu lever. Mycket fina naturskildringar.

3/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar