Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 8 april 2015

Den stumma flickan av Hjorth / Rosenfeldt

Familjen Carlsten hittas mördade i sitt hem i Torsby. Det är mamma, pappa med sina två barn. De hittades skjutna med ett hagelgevär på nära håll.
Kommissarie Erik Flodin förstår att de behöver hjälp. Riksmordkommissionen med psykologen Sebastian Bergman kallas in. De är snabbt på plats och hittar en misstänkt, men även han hittades senare skjuten med samma vapen.
Senare upptäcker man att det finns ett vittne en kusin till pojkarna, Nicole tio år som har försvunnit in i skogen. Nicole är så traumatiserad att det. enda hon tänker på är att gömma sig så mördaren inte ska hitta henne. Polisen finner henne innan mördaren men Nicole pratar inte, det enda som hon gör är att teckna. Teckningar börjar vid grottan där hon hittades och går bakåt. Sebastian förstår att hon sett mördaren,  Nicole påminner Sebastian om hans egen dotter som var i samma ålder när han förlorade henne vid tsunamikatastrofen. Han blir besatt av att hjälpa henne att kunna prata igen.
En bok med spänning och psykologisk djup.
4/5 poäng ger jag den.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera