Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 8 april 2015

Den stumma flickan av Hjorth / Rosenfeldt

Familjen Carlsten hittas mördade i sitt hem i Torsby. Det är mamma, pappa med sina två barn. De hittades skjutna med ett hagelgevär på nära håll.
Kommissarie Erik Flodin förstår att de behöver hjälp. Riksmordkommissionen med psykologen Sebastian Bergman kallas in. De är snabbt på plats och hittar en misstänkt, men även han hittades senare skjuten med samma vapen.
Senare upptäcker man att det finns ett vittne en kusin till pojkarna, Nicole tio år som har försvunnit in i skogen. Nicole är så traumatiserad att det. enda hon tänker på är att gömma sig så mördaren inte ska hitta henne. Polisen finner henne innan mördaren men Nicole pratar inte, det enda som hon gör är att teckna. Teckningar börjar vid grottan där hon hittades och går bakåt. Sebastian förstår att hon sett mördaren,  Nicole påminner Sebastian om hans egen dotter som var i samma ålder när han förlorade henne vid tsunamikatastrofen. Han blir besatt av att hjälpa henne att kunna prata igen.
En bok med spänning och psykologisk djup.
4/5 poäng ger jag den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar