Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 31 mars 2015

Fyren mellan haven av M. L. Stedman

Tom Sherbourne återvänder till Australien efter fyra år på västfronten. Han bär med sig fruktansvärda minnen. Tom tar anställning som fyrvaktare på ön Janus.
Alldeles ensam på ön vill han finna frid från allt det hemska och bearbeta allt som han har upplevt.
När han är på en introduktion träffar han sin blivande hustru Isabel. Hon flyttar senare ut till Tom på Janus. Där lever de två i ensamhet, lyckliga. Isabel blir gravid men får missfall, detta händer två gånger till. Hon känner sig helt värdelös, längtan efter barn är stor.
En aprilmorgon spolas en båt upp på stranden i båten ligger en död man och ett levande spädbarn. Isabel ser det som ett tecken från Gud, men Tom vill underrätta myndigheterna. Mot bättre vetande bestämmer de sig för att behålla barnet.
Utan en tanke på att det som gett deras liv en mening gör att det går en förtvivlad mor som saknar sitt barn och sin make. Detta får konsekvenser inte bara bara för dem, utan för människorna i deras liv.
Romanen handlar om ett moraliskt dilemma och en intensiv längtan efter barn.
5 / 5 poäng av mig.
.

2 kommentarer:

 1. Den låter bra den boken. Har säkert skrivit det förr att jag inte läser men gärna lyssnar på böcker. Fast nu har jag fastnat i podcast-världen. Brukar lyssna på Värvet bla. Kul att du följer mig på Instagram. Min blogg för en tynande tillvaro och jag kommer så småningom att avsluta den. GLAD PÅSK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kul att höra av dig. Jo jag brukar kolla instagram fast jag inte kan fota själv. Även jag lyssnar nu på tal skivor när ögonen inte vill.
   Boken var bra. Glad Påsk

   Radera