Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 10 juli 2015

Britannia Road av Amanda Hodgkinson

Polen 1937 träffas Silvana och Janusz och blir förälskade. Vilket följs av giftermål och senare sonen Aurek. Men 1939 bryter andra världskriget ut och Janusz blir inkallad. Silvana flyr med sonen ut i de stora skogarna i öster. Janusz kommer ifrån sitt förband och efter mycket umbäranden kommer han till en bondgård i Frankrike. Där får han stanna och får omvårdnad av dottern. De blir kära i varandra. Men Janusz måste vidare och tar sig till England.

Silvana lever i skogen undan ryska och tyska soldater, även en del av sina egna desperata landsmän. Aurek och Silvana lär sig leva av vad skogen ger. Efter sex år återförenas familjen i staden Ipswich där Janusz köpt ett hus på Britannia Road. Där ska de leva som engelsmännen, plantera trädgård på baksidan,skura trappan och Aurek skall börja i skolan. Men livet blir inte riktigt som de tänk om att bilda familjen igen. Det är så mycket som har hänt. Alla tre måste göra upp med sina traumatiska minnen och acceptera att de är inte samma personer som innan kriget.

Av mig får boken 3 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar