Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 20 juli 2015

Vi av David Nicholls

Connie och Douglas träffades hemma hos hans syster. Douglas är en strikt biokemist en riktigt träbock som studerar bananflugor medan Connie är en bohemisk konstnär. De gifter sig  men när deras son Albie ska börja på college och flytta hemifrån. Då sätter sig Connie upp mitt i natten och säger att hon behöver återupptäcka sig själv. Att hon också tänker flytta.
Douglas som trodde att allt var bra och som älskar sin fru och son beslutar sig för att vinna dom tillbaka.
Douglas beslutar att de ska ha en sista familjesemester där han hoppas att de ska komma varandra närmare. Att  han ska vinna Albies respekt och Connie tillbaka.
Han bokar resan , hotellen och resplanen är klar.
Men semestern blir inte riktigt som han tänkt
. Allt berättas ur Douglas synvinkel.
Det är en bok som är både sorgsen, full av mänskliga brister, lycka och med mycket humor. De tre huvudpersoner är bra beskrivna.
Därför ger jag 4 / 5 poäng.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera