Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 20 juli 2015

Vi av David Nicholls

Connie och Douglas träffades hemma hos hans syster. Douglas är en strikt biokemist en riktigt träbock som studerar bananflugor medan Connie är en bohemisk konstnär. De gifter sig  men när deras son Albie ska börja på college och flytta hemifrån. Då sätter sig Connie upp mitt i natten och säger att hon behöver återupptäcka sig själv. Att hon också tänker flytta.
Douglas som trodde att allt var bra och som älskar sin fru och son beslutar sig för att vinna dom tillbaka.
Douglas beslutar att de ska ha en sista familjesemester där han hoppas att de ska komma varandra närmare. Att  han ska vinna Albies respekt och Connie tillbaka.
Han bokar resan , hotellen och resplanen är klar.
Men semestern blir inte riktigt som han tänkt
. Allt berättas ur Douglas synvinkel.
Det är en bok som är både sorgsen, full av mänskliga brister, lycka och med mycket humor. De tre huvudpersoner är bra beskrivna.
Därför ger jag 4 / 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar