Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 5 juli 2015

De förlorade minnenas karta av Kim Fay

Irene Blum arbetar på Brooke museet i Seattle, att museet blivit känt beror helt på henne. När en ny intendent ska tillsättas räknar hon med att tjänsten är hennes. Men detta är år1925 och skälet till att den inte blir hennes är att hon är kvinna. Då får Irene nog och lämnar museet. Som tur är har hennes mentor Mr Simma hittat en karta över ett okänt tempel i Kambodja. Där ska det finnas koppar rullar som beskriver Kambodjas och Khmerernas bortglömda historia. Nu ska Irene ta revansch, om hon kan finna rullarna skulle hon bli berömd och få ett bra arbete. Men vägen under resan blir inte lätt.

Som resesällskap får hon en ruinplundrare en restaurangägare och en biträdande intendent på Conservation d' Angkor. På deras resa in i djungeln förstår Irene att alla har olika intressen för rullarna. Vem kan hon lita på, kanske inte ens Mr Simms. Enligt boken som säger Om ett äventyr slutar som du tror är det inte något äventyr. Boken får 3 / 5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar