Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 15 juli 2015

Släpp inte taget av Harlan Coben

I en idyllisk förort bor Mike och Tia Baye med sina två barn Adam och Gillian. Sedan Adams vän tagit livet av sig förändras han och föräldrarna blir oroliga. De bestämmer sig för att installera ett spionprogram på Adams dator. Det dröjer inte länge förrän de upptäckter något han döljer, men det är oklart vad. Senare försvinner Adam och går inte att nå trots att föräldrarna ringer och skickar sms där de desperata ber honom att höra av sig. Till slut anmäler de Adam som saknad hos polisen.
Polisen har dock fullt upp med jakten på en seriemördare.
Mike ger sig ut för att själv försöka hitta Adam , han söker honom via GP:s i Adams mobil. Men den hittades utanför en klubb Jaguar. Snart är Mike inblandad i en härva och blir själv anklagad för brott. Adam är fortfarande försvunnen.
Det är som det är flera olika berättelser i början men de knyts naturligtvis ihop i slutet. Jag får inte heller något vidare grepp om de olika karaktärerna.
Boken får 3/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar