Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 27 oktober 2015

Av skuggor märkt av Marianne Cedervall

Anki Karlsson pensionerad lärarinna har flyttat från Stockholm till ett hus i Mullvalds socken på Gotland. Där ska hon ta upp sitt ungdomsintresse ridningen. Hon har köpt sig ett par islandshästar som hon ska rida ut med i den gotländska naturen.
Men Anki hinner inte installera sig förrän det händer otäcka saker i  vad hon trodde var en idyll. Någon vandalisera kyrkan. Kort därefter ligger grannens häst förgiftad i hennes stall, hon som inte hunnit installera sina islänningar ännu. Dessutom hittar Anki en invånare från orten mördad i hennes trädgård. Naturligtvis är det Anki som blir anklagad av ortsbefolkningen hon är ju nyinflyttad..
Men en pensionerad kommissarie Tryggve som först inte var så välvillig, hjälper Anki att försöka ta reda på vad som händer. De har en egen utredning bredvid polisernas.
En feelgood-deckare står det på omslaget men enligt min mening kan mord inte vara feelgood. Däremot påminner den om Morden i Midsomer där mer eller mindre alla har något att dölja.
Av skuggor märkt är den första delen i Marianne Cedervalls deckarserie om Anki Karlsson.
Boken får 3/4 poäng.

1 kommentar:

  1. Låter intressant. Läser inte så mycket deckare men har velat ge denna en chans :)

    Bra inlägg!

    SvaraRadera